Skärgårdsprojekt

DSC00007.jpg
Postutdelning på öarna 2021

Postutdelningen administreras av Hällaryds Skärgårdsförening och körs ut av Anemon från Matvik till respektive ö från början av juni till någon gång i augusti. OBS Anemon angör inte Hallö.

​Vill du få din post till din ö, Skicka ett mail till kassören ”karltonni@gmail.com” med ditt namn och till vilken Ö posten skall lämnas. När postgången fungerar sätter du in 300 kr på Skärgårdsföreningens Bankgiro 359-3274 eller Swish 123 535 86 01

Anemon distribuerar post dagligen till Ekö Joggesö Tärnö från den 6 juni till 22 augusti 2021

Fram till 24 juni kommer posten ut med kvällsturen.

Sorteras till..

Matvikshamnsvägen 625- och 655                     Ekö

Matvikshamnsvägen 725- och 745                     Joggesö

Matvikshamnvägen 710- (Skåningaholmen)    Joggesö

Tärnö byväg                                                           Tärnö

Tonni i Bettan.jpg
Fyrar & Prickar

Vi tar hand om våra tre fyrar, Tjuvanabben, Joppe och Baggehegna så att vi kan ta oss till och från våra öar även i mörker. Vi ansvarar och driver åtta kardinalprickar i skärgården samt ett punktmärke vid Baggehegna.

Tärnö postbrygga

Kyrkesten

Briggören

Fennabören

Eskerna

Trollaholmen

Ekö Sydost

Mulö Sydväst

Ö-vandring

Varje sommar anordnas en ö-vandring på någon av öarna. Som guide försöker vi anlita någon som bott länge i skärgården och som kan berätta om öns historia.

Årets Övandring var på Mulö. Kalvöborna vill avvakta till nästa år.

folso_3_mars2020.jpg
Ark 56

ARK56 är ett nätverk av leder i Biosfärområde Blekinge Arkipelag. Lederna låter dig uppleva området på cykel, till fots, i kajak eller med båt.

Vid 13 nav möts lederna och här hittar du service och kan byta färdsätt.

Länk till Ark56 website