Körkort för vattenskoter

Under våren har jag fått en del frågor ang. hur det blir med körkort för vattenskotrar.

Frågan blir mer och mer aktuell då antalet vattenskotrar ökar och ett körkortskrav kommer allt närmre.

Som det ser ut nu så kan det bli så att ett Förarintyg för fritidsbåt kan omvandlas till ett körkort för Vattenskoter när (om?) det beslutas ett sådant krav. När väl vi har ett regelverk på plats kan det bli väntetider innan ett körkort kan administreras och utfärdas.

Varför inte passa på att gå en utbildning i Skärgårdsföreningens regi medan plats finns och innan trycket och efterfrågan ökar.

Bifogad länk kan hjälpa dig med att få vissa frågor besvarade:

Claes Rosenius

Årets övandring blir på Kalvö

Samling kl 10.00 på öns norra sida. Passa på och lär lite mer om den fina ön Kalvö - ett stenkast från Matvik.

Strategidokument

HSF styrelse har jobbat fram ett Visions och Strategidokument som ett förslag till årsmötet att besluta om. Klicka här för att läsa. HSF Styrelse.

Anmälan Sommarpost 2021

Postutdelningen administreras av Hällaryds Skärgårdsförening och körs ut av Anemon från Matvik till respektive ö från början av juni till någon gång i augusti. OBS Anemon angör inte Hallö. ​Vill du få